Aalten

Welkom bij Groei & Bloei
Aalten

Uitgelicht

Bloemschikken 2022

Beste Bloemschik(st)ers, Na de zomervakantie starten we in september weer met de eerste bloemschikles. Onze docentes…

Meer

Terugblikken

Terugblik 20 augustus, dagtocht.

Meer

vacatures

Vacatures in het bestuur

Meer

Welkom bij Groei & Bloei Aalten e.o.

Groei & Bloei afdeling Aalten e.o. is een vereniging waar we veel diverse activiteiten houden op het gebied van tuinieren en bloemschikken. Omdat Groei & Bloei landelijk is zijn wij in afdelingen opgedeeld. Ons gebied omvat de volgende plaatsen: Aalten, Dinxperlo, Varsseveld, Sinderen, Westendorp, Breedenbroek, IJzerlo, De Heurne, Lintelo, Bredevoort, Barlo en Heelweg. Ook van daarbuiten bent u van harte welkom om met onze afdeling mee te doen! Een gezellige groene vereniging!

flitsmail ontvangen.

We versturen flitsmails om de activiteiten die we organiseren kenbaar te maken. Ontvangt u nog geen flitsmail en wenst u deze wel te ontvangen dan kunt u zich aanmelden bij Judith Sluiter - Boomkamp pr.gbaalten(at)gmail.com 

We zijn ook te volgen op Facebook en Instagram!

Rabobank clubsupport

Ook dit jaar doen we mee met de Rabobank clubsupport actie. Van 5 tot 27 september kunt u weer stemmen op uw favoriete club of vereniging. Dit zodat we met de donaties extra leuke activiteiten kunnen organiseren! Steun onze mooie groene club onder de naam van Groei & Bloei in de catergorie Natuur & Milieu!

Groei & Bloei Oost-Gelre/Winterswijk organiseert een herfstdemonstratie op 11 oktober

Op dinsdag 11 oktober heeft Groei & Bloei afd. Oost Gelre-Winterswijk, Anneke Dekker uit Almelo uitgenodigd.

Anneke heeft een eigen bloemenwinkel: Fluitekruid ‘natuurlijk bijzonder’ en verzorgt voor ons een heel aparte herfstdemonstratie.

Zij gebruikt namelijk vooral materiaal dat uitgebloeid is maar toch nog erg mooi is en verwerkt dat in diverse bloemwerken.

Omdat het materiaal dat zij gebruikt eigenlijk bij iedereen bekend is kan men het heel eenvoudig thuis ook maken.

 Anneke is ontzettend enthousiast en beantwoord alle vragen terwijl zij het ene na het andere ‘kunstwerk’ in elkaar zet.

Na afloop worden er vijf bloemwerken die zij deze avond gemaakt heeft verloot.

 

Deze avond wordt gehouden op dinsdag 11 oktober bij HCR ’t Zwaantje, Zieuwentseweg 1 te Lichtenvoorde zaal Zwanewiek en begint om 20.00 uur.

Leden van Groei & Bloei hebben gratis toegang, niet leden betalen €5,-

25 oktober lezing stinzenplanten

Lezing door Ruud Knol. Op dinsdag 25 oktober a.s. Bij: Borchuus, Kerkplein 3, 7051CX Varsseveld. Onderwerp: Stinzenplanten.

Stinzenplanten: een plantengroep omhuld door een geheimzinnige waas. Al eeuwenlang maken ze deel uit van onze flora. Echt wild zijn ze niet in Nederland. Eeuwen geleden zijn ze namelijk – ter verfraaiing van tuinen – geplant op buitenplaatsen, landgoederen, kloostertuinen, boerenhoeven, op terpen, in kasteeltuinen en zelfs op kerkhoven. Buiten deze groeiplaatsen komen ze vrijwel niet in ons land in het wild voor. Ze vinden hun oorsprong vaak ver buiten Nederland, o.a. In Zuid-Europa en het nabije Oosten. Kenmerkend is het feit, dat vrijwel alle stinzenplan[1]ten knol- en bolgewassen zijn, die allemaal tot bloei komen voordat het blad aan de bomen verschijnt. In deze diaserie neemt Ruud Knol u mee langs fraaie buitens aan de Utrechtse Vecht, langs onze rivieren en de rijke binnenduinbossen aan de kust. Maar ook bezoeken we oude tuinen in Friesland, dé bakermat van onze stinzenflora. Het woord “stins” vindt zijn oorsprong in het Fries en betekent “versterkte woning” zoals de Schierstins, die nog steeds te vinden is in het Friese Veenwouden. Het boeiende van deze serie is te[1]vens, dat we ook groeiplaatsen bezoeken in Midden-Duitsland, België en Frankrijk waar deze planten in het wild voorkomen. Zo wandelt u door velden van ontelbare narcissen, die in april menig vochtig weiland in Midden-Frankrijk sieren, of door de Middenduitse hellingbossen waar het Lenteklokje de bodem eind februari wit kleurt.

Tuinlog

03 Oct

Harry Hakvoort

ZEVENZONENBOOM

01 Oct

Paul

Blauwe knipogen…

Meer

Agenda

25 Oct

Lezing: Stinsenplanten door R. Knol

Stinzenplanten: een plantengroep omhuld door een…

22 Nov

Lezing: Vaste planten door Leen Goedegebuure

Lezing door Leen Goedegebuure. Op dinsdag 22…

Meer