Aalten

Welkom bij Groei & Bloei
Aalten

Uitgelicht

Welkom bij Groei & Bloei Aalten e.o.

Groei & Bloei afdeling Aalten e.o. is een vereniging waar we veel leuke en diverse activiteiten houden op het gebied van tuinieren en bloemschikken. Omdat Groei & Bloei landelijk is zijn wij in afdelingen opgedeeld. Ons gebied omvat de volgende plaatsen: Aalten, Dinxperlo, Varsseveld, Sinderen, Westendorp, Breedenbroek, IJzerlo, De Heurne, Lintelo, Bredevoort, Barlo en Heelweg. Ook van daarbuiten bent u van harte welkom om met onze afdeling mee te doen! Een gezellige groene vereniging!

terugblik Lezing: Een tuin voor het nieuwe klimaat 30 jan j.l.

powerpoint, een tuin voor het nieuwe klimaat.

Ir. Margareth E.C.M. Hop kwam op 30 januari j.l. vertellen over hoe we onze tuin kunnen voorbereiden op het veranderende klimaat.
Omdat er zo enthousiast over gesproken werd en er werd gevraagd naar de presentatie, hierbij de link.
Zijn er geen hittegolven en recorddroogte, dan zijn er wel plensbuien: Nederlandse zomers worden extremer. Hoe bereid je een tuin voor op dit nieuwe klimaat? Het liefst met planten die zichzelf kunnen redden, maar wat zijn soorten die bestand zijn tegen langdurige droogte en hitte? Welke planten kunnen tegen tijdelijk onder water staan? Die komen van pas als de regenpijp afgekoppeld wordt. Gelukkig blijken veel bekende tuinplanten echte klimaatkanjers te zijn, en ze leggen nog CO2 vast ook. Met de goede plantenkeus en met simpele tips voor het inrichten van de tuin is overlast te verminderen en werk te besparen. Beplantingsdeskundige Margareth Hop vertelt met veel voorbeelden over hoe dat eruit kan zien: een aantrekkelijke tuin, klaar voor het nieuwe klimaat

Naar boven

25 mei NATUURLIJK Oude IJsselstreek

Een nieuw groen evenement op Sinderen!
Op 25 mei zal op de prachtige locatie van het Boskapellebusken op Sinderen een markt vol groene intiatieven te zien  en beleven zijn.
Groei & Bloei afdeling Doetinchem en Aalten e.o. slaan hun handen ineen om samen met een mooie kraam Groei & Bloei te promoten, ook omdat Sinderen lettterlijk een grensgeval van beide afdelingen is.
van 11.00 uur tot 16.00 uur is er vanalles te zien en te doen op deze groene markt!
 

Tuinlog

22 Apr

Paul

Klagen over het weer…

22 Mar

Paul

De roze sneeuw…

Meer

Agenda

18 Jun

Tuinreis naar Drenthe en Groningen

2-Daagse tuinenreis naar Drenthe en Groningen. Dit…

05 Oct

Plantenruilbeurs

Van 9.00 uur tot 10.30 uur bent u van harte welkom…

Meer