Aalten

Welkom bij Groei & Bloei
Aalten

Uitgelicht

Welkom bij Groei & Bloei Aalten e.o.

Groei & Bloei afdeling Aalten e.o. is een vereniging waar we veel leuke en diverse activiteiten houden op het gebied van tuinieren en bloemschikken. Omdat Groei & Bloei landelijk is zijn wij in afdelingen opgedeeld. Ons gebied omvat de volgende plaatsen: Aalten, Dinxperlo, Varsseveld, Sinderen, Westendorp, Breedenbroek, IJzerlo, De Heurne, Lintelo, Bredevoort, Barlo en Heelweg. Ook van daarbuiten bent u van harte welkom om met onze afdeling mee te doen! Een gezellige groene vereniging!

terugblik Lezing: Een tuin voor het nieuwe klimaat 30 jan j.l.

powerpoint, een tuin voor het nieuwe klimaat.

Ir. Margareth E.C.M. Hop kwam op 30 januari j.l. vertellen over hoe we onze tuin kunnen voorbereiden op het veranderende klimaat.
Omdat er zo enthousiast over gesproken werd en er werd gevraagd naar de presentatie, hierbij de link.
Zijn er geen hittegolven en recorddroogte, dan zijn er wel plensbuien: Nederlandse zomers worden extremer. Hoe bereid je een tuin voor op dit nieuwe klimaat? Het liefst met planten die zichzelf kunnen redden, maar wat zijn soorten die bestand zijn tegen langdurige droogte en hitte? Welke planten kunnen tegen tijdelijk onder water staan? Die komen van pas als de regenpijp afgekoppeld wordt. Gelukkig blijken veel bekende tuinplanten echte klimaatkanjers te zijn, en ze leggen nog CO2 vast ook. Met de goede plantenkeus en met simpele tips voor het inrichten van de tuin is overlast te verminderen en werk te besparen. Beplantingsdeskundige Margareth Hop vertelt met veel voorbeelden over hoe dat eruit kan zien: een aantrekkelijke tuin, klaar voor het nieuwe klimaat

Naar boven

30 juni open tuinen in Lintelo

Geregeld stellen leden van onze afdeling hun tuin open voor bezoek.
Zondag 30 juni 2024 open tuinen 10.30 tot 17.00 uur in Lintelo (Aalten)
Al een aantal jaar stelt Johan ter Haar zijn tuin open voor publiek en elke keer is het zeker de moeite waard om de prachtig samengestelde borders met oog voor detail en kunst te komen bekijken.
Dit jaar stelt ook (bijna) buurvrouw Louisa ten Wolde haar tuin open, deze vrolijke tuin in ontwikkeling met verrassende soorten is een kleurrijke liefhebbers tuin.

Louisa ten Wolde
Navisweg 4A
En 
Johan en Alie ter Haar
Gendringseweg 15A

Toegang gratis, koffie en thee verkrijgbaar.
Tuinen betreden op eigen risico, kans op besmetting van het tuinierenvirus!

Tuinlog

08 Jun

Paul

AFSCHEID…

08 Jun

Paul

AFSCHEID..

Meer

Agenda

05 Oct

Plantenruilbeurs

Van 9.00 uur tot 10.30 uur bent u van harte welkom…

17 Oct

Lezing: bijzondere bolgewassen

Peter Knippels is een liefhebber en amateurkweker…

Meer