Aalten

Welkom bij Groei & Bloei
Aalten

Uitgelicht

Bestuur

Gezocht bestuursleden! Wie komt ons bestuur versterken zodat we samen er elk jaar weer een fantastisch jaarprogramma neer…

Meer

Welkom bij Groei & Bloei Aalten e.o.

Groei & Bloei afdeling Aalten e.o. is een vereniging waar we veel leuke en diverse activiteiten houden op het gebied van tuinieren en bloemschikken. Omdat Groei & Bloei landelijk is zijn wij in afdelingen opgedeeld. Ons gebied omvat de volgende plaatsen: Aalten, Dinxperlo, Varsseveld, Sinderen, Westendorp, Breedenbroek, IJzerlo, De Heurne, Lintelo, Bredevoort, Barlo en Heelweg. Ook van daarbuiten bent u van harte welkom om met onze afdeling mee te doen! Een gezellige groene vereniging!

7 Oktober Plantenruilbeurs

Zaterdag 7 oktober houden we onze altijd gezellige plantenruilbeurs.
Ben je al fijn in de tuin aan het werk en heb je planten over of heb je kale plekken doordat de engerlingen hun buik vol hebben gegeten?
Van 9.00 uur tot 10.30 uur van harte welkom op de parkeerplaats van het Blauwe Meer in Dinperlo om je planten, struiken, stekken, vruchten en dergelijke te delen met andere tuinliefhebbers of juist nieuwe aanwinsten te scoren!
Het ruilen gaat met dichte knip en heb je niks om te ruilen dan is dat helemaal niet erg, je gaat vast met iets leuks naar huis!
De koffie staat klaar en graag bij vertrek alle meegebrachte verpakkingmaterialen en achter gebleven rommel zelf opruimen, dan kan de organisatie ook zelf snel de tuin in..

lezing: De schoonheid van planten voor en na de bloei.

Woensdag 18 Oktober komt Marcel de Wagt vertellen over de schoonheid van planten in alle stadiums.
Ruim acht maanden staan vaste planten boven de grond. Meestal bloeien ze maar één tot drie maanden. Bij het uitzoeken van planten op een kwekerij of het wandelen door een tuin zijn we geneigd om vooral naar de bloemen te kijken. Maar door een zorgvuldige selectie van tuinplanten valt er zo veel te beleven in een border. Zowel voor als na de bloei hebben veel soorten meerwaarde in de tuin. In de presentatie laat Marcel de Wagt van de Kwekerij van Opvallende vaste planten zien welke sierwaarde tuinplanten kunnen hebben zonder dat ze bloeien. Hij laat je op een verassende wijze anders naar planten kijken en opnieuw schoonheden ontdekken.
Het belooft een boeiende avond te worden bij het Borchuus in Varsseveld vanaf 19.30 uur.

Tuinlog

20 Sep

Veris-lente

2023 week 37 zonnige afsluiting zomer 2023

10 Sep

Veris-lente

2023 week 35 36 In tropische wolken

Meer

Agenda

18 Oct

De schoonheid van planten voor en na de bloei

Ruim acht maanden staan vaste planten boven de…

16 Nov

De herfst in volle glorie

Voor veel mensen betekent de herfst de afsluiting…

Meer