foto's

Wij zijn een vereniging waar onze groene vingers voorop staan.
Er worden diverse activiteiten gehouden binnen de vereniging.

Lezingen, ruilbeurzen, bloemschikken, workshops, fairs, excursies, tuinreizen en open tuinen zijn de voornaamste activiteiten die we houden.

We zijn niet alleen actief in Aalten maar ook in Varsseveld, Sinderen, De Heurne, Breedenbroek, Dinxperlo, Ijzerlo, Lintelo,Winterswijk, Bredevoort, Heelweg.

Bloemschikseizoen Groei & Bloei afd. Aalten e.o. start in september.

Groei & Bloei afd. Aalten e.o. organiseert ook dit seizoen weer bloemschikcursussen in Aalten, Dinxperlo en Varsseveld. Er kan keuze gemaakt worden uit een middagcursus in Dinxperlo bestaande uit vier lessen of avondcursussen in alle genoemde plaatsen bestaande uit zeven lessen die tussen september / oktober en april worden gegeven. Tijdens de cursus worden er verschillende type schikkingen gemaakt waarbij er rekening wordt gehouden met de verschillende seizoenen, pasen en kerst. Ook leert u welke materialen uit de tuin gebruikt kunnen worden, maar ook welke bloemen geschikt zijn om te gebruiken in een bloemstuk. Zowel in Aalten, Dinxperlo en Varsseveld zijn nog cursusplaatsen vrij. Ervaring is niet vereist. Aan het eind van de middag/avond gaat iedereen met een mooi bloemstuk naar huis!

U kunt zich opgeven bij coördinator bloemschikken en workshops Daniëlle Ruesink

tel. 0315 – 640850, of per email coordinator.gbaalten@gmail.com

Kersttuin

De tuin van Gerda en Jan Wamelink wordt ook dit jaar weer verlicht in Kerstsfeer. Vanaf 20 december t/m 6 januari is iedereen van harte welkom tussen 17.00 en 22.00 uur. Adres: Kremerweg 10. Winterswijk Ratum

Kerstworkshop 9 december

Groei en Bloei afd. Aalten organiseert, voor kerst, een workshop bloemschikken op zaterdag 9 december in het Kulturhus in Lintelo. Onder leiding van Jolien Ebbeskamp en Daniëlle Ruesink kan men een kerststuk maken. Dit jaar kunt u kiezen uit maar liefst twee kerststukken!  Het Kulturhus is open vanaf 13.00 uur. De workshop start om 13.30uur en omstreeks 16.00 uur gaat men naar huis met een mooie creatie! De kosten bedragen € 35,-. Dit is inclusief alle materialen, twee keer koffie, thee of fris. Opgeven kan tot uiterlijk 1 december bij: Daniëlle Ruesink, 0315 – 640 850, coordinator.gbaalten@gmail.com

Bezoek aan 20e Kunstnijverheids-kerstmarkt Moyland

Zaterdag 16 december 2017

Al in de 20e eeuw werden de eerste kerstmarkten gehouden. Deze traditie leeft voort in de 20e Moylandse kunstnijverheidskerstmarkt in een samenwerkingsproject van de gemeente Bedburg-Hau en de Stichting Museum Schloss Moyland. Midden in de historische tuinen rondom het schilderachtig gelegen Nederrijnse waterkasteel Moyland, vindt u de vele in kerstsfeer versierde kraampjes.

Ook vindt u hier traditioneel gemaakte kunstnijverheidsproducten van uiteenlopende materialen zoals ijzer, glas, hout, metaal, papier of klei, maar ook tijdloos design gemaakt van vilt, breiwerk, stof of wol. Ieder jaar worden de bezoekers opnieuw verrast door de vele nieuwe ideeën op het gebied van kunst. De museumwinkel toont niet alleen nieuwe producten van gerenommeerde ontwerpers op het gebied van geschenkartikelen, maar ook een bij de kerst passend assortiment aan boeken voor jong en oud. Kunstdrukken van hedendaagse regionale kunstenaars worden in alle prijsklassen aangeboden.

Muziekgroepen spelen sfeervolle kerstmuziek. Het museumrestaurant en enkele andere geselecteerde aanbieders verwennen de bezoekers van de markt met hartige en zoete lekkernijen en winterse drankjes. Geroosterde amandelen, kastanjes, poffertjes, nougat of taaitaai, Moyländer Winterpunsch en Moyländer Kruidenlikeur zijn populaire souvenirs. Voor alle kleine bezoekers worden verschillende activiteiten op de kerstmarkt en in de open kunstwerkplaats aangeboden.

Als u op de titel  drukt komt u op het aanmeldformulier die u kunt invullen als u mee wilt.

Deze maand in Groei & Bloei

Mijn tuin is winterklaar! Maar wat is dat eigenlijk….
Mijn nieuwe uitdaging