foto's

Wij zijn een vereniging waar onze groene vingers voorop staan.
Er worden diverse activiteiten gehouden binnen de vereniging.

Lezingen, ruilbeurzen, bloemschikken, workshops, fairs, excursies, tuinreizen en open tuinen zijn de voornaamste activiteiten die we houden.

We zijn niet alleen actief in Aalten maar ook in Varsseveld, Sinderen, De Heurne, Breedenbroek, Dinxperlo, Ijzerlo, Lintelo,Winterswijk, Bredevoort, Heelweg.

20 November lezing: de 4 jaargetijden in de natuur in de regio

Op dinsdag 20 november zal Frans ter Bogt ons meenemen op

een tocht door de natuur tijdens de 4 jaargetijden die we kennen.

Hij zal tijdens deze lezing middels een diaserie ons laten zien, hoe

de natuur tijdens de verschillende jaargetijden veranderd.

Deze lezing vind plaats te Dinxperlo in het Kulturhus.

De aanvang is: 19.30 uur

Leden hebben vrije toegang. Niet-leden betalen € 3,00

NIEUW! nieuwe bloemschikgroep in de middag!

Dit jaar starten we met een bloemschikgroep voor beginners.
Wil je graag bloemschikken maar hebt het nog nooit gedaan of niet veel verstand van dan is dit de kans om te beginnen met bloemschikken. onder begeleiding van een goede en ervaren bloemschikdocent worden er prachtige stukken gemaakt!

De lessen vinden plaats op 25 oktober, 13 december, 28 februari en 25 april.
De locatie is de goede Herderkerk in Dinxperlo aan de Allee.
De tijd is van 13.30 uur tot 15.30 uur.
De docente is Jolien Ebbeskamp.

Kosten zijn: €40.- voor leden, €45- voor niet leden. dit is exclusief materialen zodat u zelf naar eigen wens kunt bepalen met welke materialen en kleuren u werkt.

Opgeven of voor vragen mag u bij Hannie Rauwerdink zijn.
coordinator.gbaalten(at)gmail.com

De foto's zijn van het bloemstuk voor de les die plaatsvind op 25 oktober.

24 november workshop advent / kerststuk bloemschikken

Door Jolien Ebbeskamp

Op  24 november 2018 in het Kulturhus

Schooldijk 23 te Lintelo

Aanvang; 13.30 uur

Deze workshop bestaat uit het maken van een ¾  krans, deze wordt opgemaakt met natuurlijke neutrale materialen, en waxine lichtjes. Door  het gebruik van natuurlijke materialen past deze krans in ieders interieur. De krans is  voor de kerstdagen te veranderen door kerstballen, of kerstfiguurtjes, een slinger met lampjes of andere accessoires  naar keuze toe te voegen. (Zie foto’s).

Aan het eind van deze gezellige middag waar we met z’n allen in de weer zijn geweest , gaan we naar huis, met een mooi tafelstuk, voor de komende  advent en kerstperiode.

Breng gezellig iemand mee!

U hoeft niets mee te brengen, behalve een scherp mesje en eventueel een tangetje.

Kosten € 35.00 , hier zitten alle materialen en koffie/thee bij in.

Graag opgeven en betalen voor 15 november bij,

Coördinator bloemschiklessen en workshops.

Hannie Rauwerdink

coordinator.gbaalten@gmail.com

Betaling graag per bank ten name van: K.M.T.P. Aalten en omstreken.

Rekeningnummer  NL 68 RABO 0364 8373 65

29 november winter/ kerstdemonstratie door Bert Evers

Bert Evers is een bekende bloembinder in Doetinchem en omstreken, tevens geeft hij  bloemschiklessen en workshops .

Bert en zijn team, komen op 29 november een sfeervolle en exclusieve

winter/ kerstdemonstratie  voor ons verzorgen.

Samen met zijn enthousiaste team zullen ze vele prachtige bloemstukken maken en  dan ook bespreken,

Het kunnen grote stukken zijn, maar daar wordt soms ook nog even weer

de kleinere variant van gemaakt.

Dit om ons te laten zien dat het voor iedereen mogelijk is om van een bloemstuk te genieten en dat ze inpasbaar zijn in elk soort interieur.

Ze werken met zoveel mogelijk duurzame en mooie natuurlijke materialen, op een dusdanige manier, dat de bloemen gaan stralen in het prachtige bloemwerk.

Het beloofd dan ook een hele gezellige, interactieve en leerzame avond te worden,  Waarvan we huiswaarts gaan met vele leuke en nieuwe ideeën voor de aankleding van onze woning en natuurlijk voor de aankomende feestdagen.

Door al het moois dat er te zien zal zijn, zal over deze avond vast nog lang worden nagepraat.

In de  pauze en na afloop kunnen er ook diverse materialen en accessoires worden gekocht.

Tevens is er ook nog een verloting van een aantal van deze mooie gemaakte stukken .

Kortom deze avond mag u niet missen!!....

Locatie: De Radstake, Heelweg. Aanvang: 19.30 uur, inloop 19.00 uur. Kosten niet leden €10.-, leden €7.50

Deze maand in Groei & Bloei

Een hele Tours - Blik op de Tuin 876