foto's

Wij zijn een vereniging waar onze groene vingers voorop staan.
Er worden diverse activiteiten gehouden binnen de vereniging.

Lezingen, ruilbeurzen, bloemschikken, workshops, fairs, excursies, tuinreizen en open tuinen zijn de voornaamste activiteiten die we houden.

We zijn niet alleen actief in Aalten maar ook in Varsseveld, Sinderen, De Heurne, Breedenbroek, Dinxperlo, Ijzerlo, Lintelo,Winterswijk, Bredevoort, Heelweg.

kerstgroet

Wij wensen iedereen hele fijne feestdagen en de beste wensen voor 2019!!

Tuin in kerstsfeer in Winterswijk Ratum

De Tuin in kerstsfeer van Jan Wamelink en zijn partner Gerda aan de Kremerweg 10 in Ratum is tot en met zondag 6 januari dagelijks open en gratis toegankelijk van 17.00 uur tot 22.00 uur.

29 januari: lezing over de Chelsea Flower Show door Stefan Jaspers

locatie: De Radstake, Heelweg, Aanvang: 19.30 uur inloop:19.00 uur, kosten leden gratis, niet leden €3,-

Stefan Jaspers is opgegroeid op een boerderij in het Vechtdal bij Ommen. Hier ontwikkelde hij zijn liefde voor tuinen en beplanting. Als kind begon hij al te experimenteren met het kweken van planten en het maken van bloeiende combinaties. Na zijn Hoveniersopleiding volgde hij de opleiding tuinarchitectuur aan Hogeschool van Hall Larenstein. Dit heeft zorgde voor een mooie combinatie van praktijkkennis, ontwerper en beplantingsvaardigheden. In zijn ontwerpbureau dat gevestigd is bij Ommen houd hij zich voornamelijk bezig met tuin en landschapsontwerpen waarbij duurzaamheid op lang termijn en beplanting de hoofdrol speelt.

In 2016 ontwerpt Stefan Jaspers samen met viltkunstenares Claudy Jongstra een verfplantentuin "De Honeysuckle Blue Garden" voor de beroemdste tuintentoonstelling ter wereld : De Chelsea Flower Show. De tuin werd beloond met een eervolle Silver Gift-medal,  en dat terwijl het voor beiden het debuut was op deze prestigieuze show!

NIEUW! nieuwe bloemschikgroep in de middag!

Dit jaar starten we met een bloemschikgroep voor beginners.
Wil je graag bloemschikken maar hebt het nog nooit gedaan of niet veel verstand van dan is dit de kans om te beginnen met bloemschikken. onder begeleiding van een goede en ervaren bloemschikdocent worden er prachtige stukken gemaakt!

De lessen vinden plaats op 25 oktober, 13 december, 28 februari en 25 april.
De locatie is de goede Herderkerk in Dinxperlo aan de Allee.
De tijd is van 13.30 uur tot 15.30 uur.
De docente is Jolien Ebbeskamp.

Kosten zijn: €40.- voor leden, €45- voor niet leden. dit is exclusief materialen zodat u zelf naar eigen wens kunt bepalen met welke materialen en kleuren u werkt.

Opgeven of voor vragen mag u bij Hannie Rauwerdink zijn.
coordinator.gbaalten(at)gmail.com

De foto's zijn van het bloemstuk voor de les die plaatsvind op 25 oktober.

Deze maand in Groei & Bloei

Vergeten smaakmakers en paradijskorrels (Blik op de Tuin - 884)
VAN VERVAL TOT HOTEL