foto's

Wij zijn een vereniging waar onze groene vingers voorop staan.
Er worden diverse activiteiten gehouden binnen de vereniging.

Lezingen, ruilbeurzen, bloemschikken, workshops, fairs, excursies, tuinreizen en open tuinen zijn de voornaamste activiteiten die we houden.

We zijn niet alleen actief in Aalten maar ook in Varsseveld, Sinderen, De Heurne, Breedenbroek, Dinxperlo, Ijzerlo, Lintelo,Winterswijk, Bredevoort, Heelweg.

workshop 16 mei

Ter afsluiting van het bloemschik seizoen organiseren we een bijzondere bloemschik workshop die zal worden gegeven door meester in de bloemsierkunst Birgit Davids- Schuurman op 16 mei. Birgit staat ook regelmatig in het maandblad van Groei & Bloei met een schikking. Een workshop bloemschikken a la Birgit. Birgit is een bekwaam meester in de bloemsierkunst oftewel erkend bloemsierkunstenaar. Zij houdt erg van variatie qua technieken, materialen en verschillende bloemen. Zij is een meester in het bedenken van nieuwe schikkingen. Zij gaat voor ons een workshop geven waar iedereen aan mee kan doen, zowel beginners als gevorderden.

Het stuk komt er uit te zien zoals op de foto alleen is het onderstel bestaand uit 2 pinnen in plaats van hout. kleuren kunnen anders worden vanwege beschikbaarheid.

Voor deze avond zijn nog plaatsen beschikbaar.

Opgeven kan tot uiterlijk 28 april.

Woensdag avond 16 mei, Kulturhus Lintelo, start 19.30uur

Adres:  Schooldijk 23,  7122 LX Aalten  Lintelo

Kosten: € 35,- inclusief materialen, koffie/thee

Opgeven bij: Hannie Rauwerdink, 0653794031

coordinator.gbaalten(at)gmail.com

We gaan voor een leuke en leerzame avond met een fantastisch eindresultaat. Neem mee: mes, snoeischaar en draadtang.

tulpenfestival 28 april

Elk jaar wordt er in de Noordoostpolder een tulpenfestival gehouden. Het grootste deel van de in Nederland geteelde bloembollen wordt hier gekweekt. Ook zullen we dan een aantal tuinen bezoeken. Het voorlopige programma ziet er als volgt uit: Vertrek in Aalten om ca. 08.00 uur   –  Varsseveld om ca. 8.15 uur 10.00 uur aankomst in de tuinen van Lipkje Schat. Hier krijgen we koffie met gebak en een rondleiding. ca. 12.00 uur aankomst bij Goldhoorn Gardens. Hier hebben we een lunch (soep, allerlei broodjes, koffie/thee, sapjes en fruit na) en een rondleiding. ca. 13.45 aankomst De Pegasushof. Hier krijgen we eerst een rondleiding en daarna koffie/thee/fris met wat lekkers. ca. 15.30 uur aankomst De Stekkentuin. Hier ook een rondleiding met een glaasje wijn of fris en hapjes. 17.00 of later vertrek naar huis. Deelname prijs voor deze tocht is € 60,-  Heeft u belangstelling om mee te gaan geef dit dan door aan Dinie Oortgiesen. E-mail: penningmeester.gbaalten(at)gmail.com of tel.: 0573-461577

Tuin bij Gertie en Ada Leuvenink.

Zondag 22 april en zondag 21 mei( 2de pinksterdag) hebben wij onze voorjaarstuin weer open. In april veel bollen en vroeg bloeiende planten en in mei vele verschillende soorten o.a. Alliums, Irissen Geraniums muurbloemen en bijzondere bollen. Open Van 10.00 uur tot 17.00 uur, entree 1 euro, koffie en thee verkrijgbaar, verkoop vaste planten. Gertie en Ada Leuvenink, Böwingkamp 71, 46354 Oeding ( Net over de grens bij Kotten).   Groepen op afspraak tel. 06-1308-6424.

Kom naar de Tuinweek

Deze maand in Groei & Bloei

Alles is weer fris en groen
Blij van vrolijke akeleien