Aalten

Lezing, Vlinders in de tuin

Afdeling:

Aalten

Datum:

25-04-2024


Kosten:

€ €3.-

Kosten lid:

Gratis

Locatie:

Kulturhus
Schooldijk 23
7122 LX Lintelo

Route

Van de insecten zijn dagvlinders wel het meest geliefd. Door hun boeiende levenswijze en de prachtige kleuren spreken ze tot de verbeelding.

Het gaat echter niet goed met de dagvlinders in Nederland. Veel soorten zijn al verdwenen en de Rode Lijst met bedreigde soorten is nog lang.

Tijdens deze lezing zullen een aantal dagvlinders de revue passeren. Door in de huid van de vlinder te kruipen zullen we kijken hoe ze leven en welke eisen ze stellen aan hun leefomgeving. Als we dat weten kunnen we ook zorgen dat er weer meer vlinders komen. Daarvoor moet goed worden samengewerkt. De natuurbeheerders kunnen hun steentje bijdragen, maar ook gemeenten en Waterschappen moeten in inrichting en beheer rekening houden met de eisen die dagvlinders stellen.

Tuinbezitters kunnen veel doen voor vlinders. Door te zorgen voor voedsel voor de vlinders en ook voor voortplantingsmogelijkheden wordt de tuin een thuis voor vele kleurige fladderaars. Na deze avond heeft u flink wat tips om uw tuin om te dopen in een vlinderparadijs.