Aalten

De senior en onderhoudsvriendelijke tuin

Afdeling:

Aalten

Datum:

14-12-2023


Kosten:

€ €3.-

Kosten lid:

Gratis

Locatie:

't Romienendal
Aladnaweg 3
7122 RN Aalten

Route

De seniorvriendelijke en onderhoudsarme tuin door Dhr. Driessen.

Tegenwoordig word men met 60 tot de senioren gerekend. Hoewel we met 60 nog lang niet oud zijn, kunnen we die naam ook als een compliment opvatten. Want in sommige oosterse culturen word met senior ook ‘’ De wijze’’ bedoeld.
Hoe dan ook; als senior kan het toch wel eens nuttig zijn om te kijken naar de toekomst. Dan komen er vragen zoals; Wil ik blijven wonen waar ik nu woon? Wil ik iets anders gaan doen? Hoe zit het met mijn tuin als ik 80 jaar ben en slecht ter been? Of gaan we op een appartement met balkon wonen?

Voor de pauze gaat deze lezing in op het aspect ‘’Hoe richt ik mijn tuin nu in om er in de toekomst nog langer plezier van te hebben?’’
Omdat tegenwoordig veel kleine tuinen helemaal vol worden bestraat en als terras worden ingericht, word er op deze trend ingegaan.
Er word ook aandacht besteed aan het probleem voor de zeer nabije toekomst: regenwater opslaan in eigen tuin.
Verder word ook het balkon niet vergeten.
Omdat planten mijn passie zijn, ga ik na de pauze in op het beplanten van een kleine tuin met planten die weinig onderhoud vragen, terrasbakken en potten en beplanting op het balkon.
Samengevat is dit een lezing voor mensen die nu al rekening willen houden met de toekomst om zodoende op hoge leeftijd nog te kunnen genieten van de tuin, bloemen en planten.